Watermerk
illustration: sluit foto van Jetje>

Na de middelbare school ging Mariëtte Aerts naar de Hogere School voor de Kunsten in Utrecht, waar ze leerde tekenen.
Via de omweg van het illustreren kwam ze – eigenlijk onbedoeld maar misschien toch wel voorspelbaar – bij het schrijven van boeken terecht.

Mariëtte Aerts woont nog steeds in Utrecht, samen met haar vriendin. Zoon Sem (geboren 1989) is inmiddels volwassen en woont op zichzelf. Soms zijn er wel eens huisdieren, soms ook weer een poosje niet, maar dan zijn er gelukkig altijd de eenden, de egels en de merels in de achtertuin.

Biografie

Mariette als baby Jippie!

Mariëtte Aerts is in 1962 geboren te Utrecht, als de verwende jongste in een gezin met een oudere broer en twee oudere zussen. Een gezin waarin veel werd (voor)gelezen.

foto van Jetje Op de lagere school was Mariëtte een kind dat veel meer van taal dan van rekenen hield, graag spellingswedstijden won en ervan hield lange opstellen te schrijven.

Haar eigen lievelingsschrijvers waren Annie M. G. Schmidt en Astrid Lindgren. Zoals trouwens van heel veel kinderen in die tijd, toen de meeste boeken nog erg truttig waren! Pluk van de Petteflet en Pippi Langkous waren – in tegenstelling tot de meeste boekpersonages van destijds – tenminste een beetje ondeugend en eigenwijs.

Op haar achtste kwam Mariëtte na een ernstig auto-ongeluk langdurig in het ziekenhuis terecht, gelukkig waren er tijdens die saaie maanden telkens weer Minoes en Pippi om de dagen op te vrolijken; wanneer je leest ben je lekker even ergens anders.

volgende

Deel 5 van de Zeven Eilanden is verschenen en heet Zilverbloed.